K čemu mě donutila nouze I.

Vdávala jsem se, když mi bylo 19 a po třech letech snažení se nám narodila dcera. Můj manžel z ní ale nadšený nebyl a stále víc se odcizoval, někdy ani nechodil na noc domů, až se odstěhoval úplně, patrně k nějaké jiné. Bydlela jsem tedy sama s dítětem v malém pronajatém bytě, na který mi sotva stačily peníze, které jsem od státu dostávala. Nezbylo mi pak už ale nic na jídlo a to ostatní.

Měla jsem naspořeno něco málo, ale věděla jsem, že mi to vystačí tak na 2 nebo 3 měsíce. Zkoušela jsem tedy hledat přes inzeráty a seznamky někoho kdo by nám nahradil chybějícího člena rodiny, koho bych měla ráda a on nás a zároveň přispěl na nájem.

Zájemci o holku s dítětem se zrovna nehrnuli, chvíli komunikovali a pak přestali, nebo to bylo divné povídání směřující k tomu, že jim jde jen o jedno. Když už jsem myslela, že jsem přeci jen někoho normálního našla a po druhé schůzce v restauraci si ho pozvala i k nám domů a dovolila mu zůstat přes noc, protože jsem myslela, že už je to začátek nějakého vztahu, tak i on ráno při odchodu přiznal, že mu šlo jen o tohle a tak jsem nemohla nic jiného, než za ním s pocitem ponížení zabouchnout dveře. Nadobro jsem zanevřela na všechny ty seznamky a s brekem přemýšlela co teď. Nějaká práce se sotva čtyřměsíčním dítětem nepřipadala v úvahu a tak mi nezbylo, než si zkusit od někoho peníze půjčit.

Rodiče měli sami málo a tak jsem chtěla ještě zajet za bratrem, i když jsem věděla, že má sám 2 děti a manželku na mateřské. Měla jsem posledních 150 korun, které jsem nechtěla utratit za autobus a tak jsem v sobotu ráno vzala dítě do náruče a šla na stopa, jako jsem to dělala kdysi na střední škole. Říkala jsem si, že mi s ním určitě někdo hned zastaví a také že ano, nějaký mladý pár mě zavezl skoro až k bratrovu domu. Byli doma a já jim raději řekla, že jsem přijela autobusem, když se ptali kde se tam beru.

Bylo to jak jsem předpokládala, vycházeli s penězi jen tak tak, no ale stejně jsem to chtěla zkusit. Alespoň jsem se tam u nich najedla a odpoledne se vydala zase zpátky, jako že na autobus, ale šla jsem zase na stopa.

Zastavilo mi hned první auto, nějaký muž, tak čtyřicetiletý, co se vracel z nákupu v supermarketu. Povídal mi, jak ho poslala manželka, ale já jen seděla a smutně přemýšlela co budu dělat. Ptal se mě na to, co mi je a já řekla, že bych taky ráda na nákup. Ptal se, proč tedy prý nejdu a tak jsem mu se škodolibým úsměvem řekla, jestli mi na něj dá peníze, že už žádné nemám díky manželovi co od nás odešel.

Neodpověděl, jen mlčel a to do té doby, než zastavil na odpočivadle vedle silnice. Zastavil motor a ptal se, jak to myslím. Řekla jsem mu, jak to je, a že teď musím sama platit byt, abychom měli kde bydlet a na to ostatní už nemám. Zeptal se, kolik potřebuju na nákup a já řekla, že nevím, že asi tak 2 nebo 3 stovky. Chvíli koukal před sebe, pak se podíval na mě a řekl, že mi ty peníze na nákup dá, když mu ho za to vykouřím.

Ani mě to moc nepřekvapilo, vůbec jsem nad tím neuvažovala, jen jsem mu řekla, že má přeci manželku. On mi na to řekl, že má, ale já mám přeci taky manžela a stejně peníze nemám, tak že to je něco podobného. Teprve pak jsem tu jeho nabídku vzala vážně a začalo se mi to honit hlavou a to až do té doby, než vytáhl z kapsy peněženku a položil přede mne na palubovku 3 stovky a řekl, že je to na mě. V tu chvíli a v mé situaci to bylo pro mě opravdu hodně a tak jsem mu řekla, že moc na výběr nemám a tak mu to teda udělám.

Na nic nečekal, odepnul si pás, rozepnul si kalhoty a vytáhl si ho ven. Krátce jsem se mu na něj podívala, položila dítě na zadní sedadla a sklonila se k němu. Řekl, abych se nebála a dělala to jak umím.

Vzala jsem ho do pusy a sjela po něm rty dolů. Nechal mě to chvíli dělat beze slova a pak řekl, že mi to jde dobře, že ho mám vykouřit do konce, že rád stříká do pusy. Mě to bylo v té chvíli jedno, jako to že kolem nás jezdí auta a každý může vidět, co tam dělám a tak jsem mu vykouřila, jak chtěl a nechala si to nastříkat do pusy. Podržela jsem to chvíli v puse a pak to vyplivla ze dveří ven.

Utřela jsem si pusu kapesníkem a zeptala se, jestli to bylo, jak chtěl. Řekl ano a že to takhle už dlouho neměl. Vzala jsem si ty peníze co přede mnou ležely a poděkovala za ně, on zase poděkoval ze to co jsem za ně pro něj udělala. Zavezl mě až domů a řekl, že když budu potřebovat zase nakoupit, že mě třeba sveze a dal mi na sebe telefon.

Malou jsem kojila, ta nic nepotřebovala, ale peníze na jídlo pro sebe mi vydržely jen 5 dní. Pak mi nezbylo, než mu napsat, že bych potřebovala zase na nákup a tak za mnou přijel a já ho vzala nahoru. I když jsem měla trochu zábrany, přeci jen jsem mu ho zase vykouřila a tak jsem už za půl hodiny šla s třemi stovkami na ten nákup.

Vydrželo mi to na 4 dny a když jsem mu znovu napsala, byl v práci a tak mohl až večer. Přijel jako před tím a řekl, že mi dá dnes 500, když mu dopřeji trochu víc. Já tedy prodala své tělo a podržela mu. Pustila jsem ho na sebe, mezi doširoka roztažené nohy a snažila se nerozbrečet studem. Vůbec mi to v té chvíli nemyslelo a probrala jsem se až když začal hekat a stříkat.

Když se udělal, zůstal na mě ležet, celou váhou, zpocený a spokojený. Nečekala jsem, že to udělá do mě a tak jsem věděla, že je zle. Vytáhl ho ze mě a řekl, že určitě vím co s tím, že to nedělám poprvé. Netušil ale, že žádnou antikoncepci neberu, tak jsem musela hned druhý den ráno pro postinor na gyndu, protože to poslední co bych teď chtěla, tak je mít dítě a ještě k tomu s úplně cizím ženatým chlapem…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *